Matematik

Reducere brøk med kvadratsætninger

26. oktober 2013 af Astx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har fået matematikaflevering for, men har problemer med at reducere en brøk. Jeg har prøvet, men er ikke sikker på at jeg har fanget det med kvadratstæninger ordentligt:

Reducer udtrykket: ax a-2 / a4

Jeg har gjort det på denne måde:

7 - 2 / a4  =  a5 / a = a5/4

Jeg syntes ikke det ser helt rigtigt ud, så jeg håbede lidt at der var nogen der kunne forklare den rigtige måde at gøre det på ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

benyt

     an • am = an + m 

og

     an / am = an - m


Svar #2
26. oktober 2013 af Astx (Slettet)

Tak - Nu fik jeg det til at give mening alligevel, tror jeg nok :)
/ a= a 5-4  = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

    ja!


Svar #4
26. oktober 2013 af Astx (Slettet)

Super, tusind tak :D


Skriv et svar til: Reducere brøk med kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.