Matematik

Hjælp til grafisk fremstilling af ligning

26. oktober 2013 af Lennart10 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej

Sidder med en matematikopgave. I opgaven står jeg skal bestemme x^2+2 = -x-4 grafisk.

Jeg ved ikke hvad der menes med at jeg skal fremstille den grafisk. Den giver vel bare et resultat?..

På forhånd mange tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon

   aflæse skæringspunktet mellem
        graferne for
                                 f(x) = x2 + 2   og   g(x) = -x-4


Svar #2
26. oktober 2013 af Lennart10 (Slettet)

Hej mange tak for svaret

Betyder det at f(x) og g(x) blot er y koordinater ?

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2013 af mathon

         dvs
                   løse ligningen
                                                f(x) = y = g(x)


Svar #4
26. oktober 2013 af Lennart10 (Slettet)

Tusind tak lige een hjælp jeg behøvede.

Kan man egentlig beregne skæringspunktet ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Ja man kan godt beregne skæringspunktet. I denne opgave skal du dog gøre det grafisk.

Tegn de 2 funktioner i samme koordinatsystem og aflæs skæringspunktets x-værdi.

Hvis du vil beregne skæringspunktet sættes f(x)=g(x)

x2+2 =-x-4 denne ligning giver x værdien for skæringspunktet


Svar #6
26. oktober 2013 af Lennart10 (Slettet)

Tak tak.

Kan det passe de slet ikke skærer hinanden?

Det ser ud til den ene er en parabel, og den anden er lineær

Svar #7
26. oktober 2013 af Lennart10 (Slettet)

Når y = -x-4 og y sættes til 0 så blir ligningen -4

Altså 0,-4

Kan parablen godt gå under 0 ?

-2 = x^2+2

-x^2 = 4

Eller x^2 = -4

Kan man tage kvadratroden af -4 ?

Skriv et svar til: Hjælp til grafisk fremstilling af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.