Matematik

Komplekse tal i graf

26. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har regnet på følgende opgaver 

Betragt det komplekse tal z0=2e(iπ/6).Bestem det komplekse tal  både polær form og på formen x+iy

DONE

Opgave 2:

 Bestem samtlige komplekse tal z, der løser 4.grads ligningen;

z^4=ω
Og skitsér løsningerne på en tegning:

Opgave 2 fik jeg rødderne til:


?z≈6/5 i+8/5

?z≈8/5 i-6/5


?z≈6/5 i-8/5

?z= -8/5 i+6/5

Jeg har lidt svært ved at skitsere løsningerne på grafen. Men jeg har prøve, følger jeg har lavet den forkert:

Håber nogen kan hjælpe

Peter

Vedhæftet fil: løsning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af peter lind

Løsningerne i første og fjerde kvadrant ser relativt forkert ud. Prøv at opløft dem i fjerde potens og se om de er løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2013 af mathon

                     z4 = ω • e0+p•2π                           p ∈ {0,1,2,3}   for løsninger i  [0;2π[

                           z = 4√(ω) • e0+p•π/2

dvs
                           z = 4√(ω) • e0+0•π/2 = 4√(ω)•(cos(0) + i(sin(0)) = 4√(ω) + i•0

                           z = 4√(ω) • e0+1•π/2 = 4√(ω)•(cos(π/2) + i(sin(π/2)) = 0 + i•4√(ω)

                           z = 4√(ω) • e0+2•π/2 = 4√(ω)•(cos(π) + i(sin(π)) = -4√(ω) + i•0

                           z = 4√(ω) • e0+3•π/2 = 4√(ω)•(cos(3π/2) + i(sin(3π/2)) = 0 - i•4√(ω)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af mathon

notationskorrektion af #2
 

                     z4 = ω • ei(0+p•2π)                           p ∈ {0,1,2,3}   for løsninger i  [0;2π[

                           z = 4√(ω) • ei(0+p•π/2)

dvs
                           z = 4√(ω) • ei(0+0•π/2) = 4√(ω)•(cos(0) + i(sin(0)) = 4√(ω) + i•0

                           z = 4√(ω) • ei(0+1•π/2) = 4√(ω)•(cos(π/2) + i(sin(π/2)) = 0 + i•4√(ω)

                           z = 4√(ω) • ei(0+2•π/2) = 4√(ω)•(cos(π) + i(sin(π)) = -4√(ω) + i•0

                           z = 4√(ω) • ei(0+3•π/2) = 4√(ω)•(cos(3π/2) + i(sin(3π/2)) = 0 - i•4√(ω)
 


Svar #4
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvis jeg har fundet rødderne til at være:

1)z=2 [cos??(37,5°)+isin(37,5°)? ]≈1,2i+1,6≈8/5+6/5 i

2)z=2[cos??(127,5°)+isin(127,5°)? ]≈1,6i-1,2=-6/5+8/5 i


3)z=2[cos??(217,5°)+isin(217,5°)? ]≈-1,2i-1,6=-8/5-6/5 i

4)z=2[cos??(307,5°)+isin(307,5°)? ]≈-1,6i+1,2=6/5-8/5 i


Svar #5
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Og at,

z^4=-8+13,86 i


Svar #6
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvad gør jeg forkert -.-

Kan jeg sende mit dokument til nogen ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2013 af mathon

Måske blander du 1) og 2) sammen.

Din lommeregner skal indstilles til vinkelmålet radianer.


Svar #8
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Okay, prøver igen !


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Er der givet noget om det komplekse tal ω i Opg 2 ?


Svar #10
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

nej ikke andet end det der stod i svar #0


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så ω er et vilkårligt komplekst tal? Et ikke nærmere specificeret komplekst tal?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2013 af mathon

…som det er noteret, er det vel en reel konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så sætter man 

ω = r·e , hvor r er reel og ikke-negativ . Ligningen

z4 = r·e 

har da de fire rødder

z = r1/4 · eiφ/4 · ei·p·π/2 , p = 0, 1, 2, 3


Svar #14
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

nu hvor jeg regner med radianer fås:

r1= −0.39559759927308*(i-4.9557562665259)

r2= 1.9299241476438*(i-0.27191679852767)

r3= −1.3338985841043*(i+1.1171810466957)

r4= −0.7345546233777*(i-2.5324501578526)


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvordan kan du få talværdier ud af det, når intet er kendt om ω ?


Svar #16
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg får dem fordi at, i den første opgave stårder:

Jeg har regnet på følgende opgaver 

Betragt det komplekse tal  z0=2e(iπ/6).

Bestem det komplekse tal w=z04 både polær form og på formen x+iy:

Regnet den ud til:

ω= 16*e^i(2π/3) 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du antyder her, at der er en sammenhæng mellem Opg 1 og Opg 2? 

Du antyder, at ω = z04 ? Og er w = ω ?


Svar #18
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Ja ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Vil det så sige, at man skal løse ligningen

z4 = z04 , hvor z0 = 2eiπ/6 ? 

Så er løsningerne

z = z0 · ei·p·π/2 , p = 0, 1, 2, 3


Svar #20
26. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Ja ! tror jg har grebet opgaven forkert an!

 tak for hjælpen !


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.