Matematik

Reducere udtrykket!

27. oktober 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!

Jeg skal reducer udtrykket (a+2b)^2-(a+2b)(a+b)

kan i godt gå igennem den på en detaljerede måde!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

       (a+2b)2  -  (a+2b)(a+b)      =     (a+2b)•(a+2b)   -   (a+2b)•(a+b)

en fælles faktor kan sættes udenfor parentes


Svar #2
27. oktober 2013 af mahdi0123 (Slettet)

hvad?

er (a+2b)^2 ikke a^2+4b^2+4ab?


Svar #3
27. oktober 2013 af mahdi0123 (Slettet)

er der en some kan gennemgå opgavven for mig!


Svar #4
27. oktober 2013 af mahdi0123 (Slettet)

er svaret 

2b^2+2ab+ab???

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får dette resultat, jeg er ikke helt sikker på om det er korrekt.

  (a+2b)^2  -  (a+2b)(a+b) 

a^2+2b^2+2*a*2b=a^2+2b^2+4ab

(a+2b)(a+b)=a*a+2b*a+2b*b+b*a=a^2+2ab+2b^2+ab=a^2+3ab+2b^2

a^2+2b^2+4ab-a^2+2ab+2b^2

2b^2+4ab+2ab+2b^2=4b^2+6ab


Skriv et svar til: Reducere udtrykket!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.