Matematik

Procentregning

27. oktober 2013 af kallypsojohn (Slettet) - Niveau: C-niveau

En tom sodavandsdåse vejer 30,3g. Den fyldes med 330g sodavand.

Hvor mange procent af den samlede vægt udgør dåsen?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af hmw (Slettet)

For at finde ud af hvor mange procent x udgør af y (her er x=30,3 g og y=(330+30,3) g) skal du bare bruge formlen: 

x af y udtrykt i procent = (x/y)*100

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af mathon

vægtforøgelse
                            330 g
1% af originalvægten er 0,303 g
vægtforøgelse i pct = ((330 g)/(0,303 g))•1% = 1089,11%

eller

         nyvægt = (330 g) + (30,3 g) = 360,3 g

         nyvægt / gammelvægt = (1+r)

         1 + r = (360,3 g) / (30,3 g)) = 11,8911

         r = 10,8911 = 1089,11%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.