Matematik

Matematik - Rette linier! HJÆLP

27. oktober 2013 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg har fået denne opgave, og jeg forstår INTET, af hvad min lærer prøver at forklare.
Kan du hjælpe mig?

Opgave 5
I den laveste del af atmosfæren (op til ca. 10 km) kan temperaturen y i oC beregnes med formlen
y=20−6,5x
hvor x er højden over havet i km.
Angiv betydningen af konstanten 20 i formlen.
Angiv hældningen og forklar dens betydning.

Tak på forhånd.
Mvh. Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

             y = -6,5x + 20
                                                y er temperaturen, når højden over jorden er 0 km
                                                dvs 20ºC er temperaturen ved havoverfladen.

                                                Hældningen er negativ
                                                hvorfor temperaturen aftager med 6,5ºC pr km opad over havoverfladen.

  


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Konstanten 20 fortæller, at temperaturen ved havoverfladen(x=0) er 20 ºC. Hældningen er -6,5. Dette betyder, at temperaturen falder med 6,5 ºC for hver km, man kommer højere op.


Svar #3
27. oktober 2013 af pfkovaltsenko (Slettet)

Tusind tak begge to! Det hjalp mig virkelig videre med min aflevering.


Skriv et svar til: Matematik - Rette linier! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.