Matematik

c niveau matematik

27. oktober 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey jeg har denne opgave for, som har vakt mig lidt problemer:

Det følgende er opgaver fra den berømte papyrus rhind ca (1650) løs opgaverne vha ligninger

a) hvad skal man addere til

1/4+1/8+1/10+1/30+1/45 for at få 2/3?

b) et kvantum, hvis tredjedel og fjerdedel adderes til det bliver 2. hvor stort er kvantummet?

c)del 100 brød mellem 10 mand når tre skal have dobbelt portion

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

100=(10+3)x

100=13x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet)

a)

1/4+1/8+1/10+1/30+1/45 + x =  2/3

b)

3/x + 4/x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af SuneChr

Hvis I nu arbejder lidt sammen, er der flere om opgaven:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1399558&goto=1399592#1399592


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af SuneChr

# 2  a)
Man kunne også skrive den sådan op:

eller


Skriv et svar til: c niveau matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.