Matematik

Funktioner!?

28. oktober 2013 af Natacia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen (:
Jeg har fået en opgave i matematik, som lyder sådan her:
Beskriv med eksempler på de tre metoder, som en funktion kan repræsenteres på.

Så ville jeg lige spørge om det er rigtig forstået, at de tre metoder er; Sille-ben, Kordinatsystem og så ved jeg ikke hvad den sidste er??

Håber virkelig at i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af mathon

3. repræsentation

                                 {(x,y) | y = f(x)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Ja, man kan "repræsentere" (visse) funktioner ved at give et sildeben for funktionen, eller ved at tegne grafen for funktionen (i et koordinatsystem)

Et bud på hvad den sidste måde kunne være: Regneforskrift. Visse funktioner kan angives ved at give et regneudtryk som fastlægger funktionen. Eksempel: f(x) = 3x + 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af SuneChr

y       = ax2 + bx + c
f (x)  =  ax2 + bx + c
x  →    ax2 + bx + c
(pilen er opadbøjet og læses "afbildes i") .


Svar #4
29. oktober 2013 af Natacia (Slettet)

Så den sidste metode er regneforskrift (ligning) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af SuneChr

Ja, den med den bøjede pil er en forskrift, - ikke en ligning.
Man ser den ikke så meget i bøgerne. Vi brugte den, dengang.

 


Skriv et svar til: Funktioner!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.