Matematik

Firkant og trigonometri

29. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet) - Niveau: B-niveau

En byggegrund har form som en firkant ABDC, hvor vinkel A = 80° , vinkel B =60

vinkel C = 105, AD =21m og AB =50 m. 

a) Tegn en model af byggegrunden, og bestem længden af diagonalen BD. 

b) Bestem arealet af byggegrunden.

a) her har jeg benytter mig af cosinusrelationerne for at finde BD = 50,8

b) jeg er lidt i tvivl om den her. Vinkel D = 115 pga vinkelsummen i en firkant = 360
Men jeg kan jo ikke bruge disse vinkler i trekant BCD
hvad gør jeg for at komme videre?


Svar #1
29. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

Tænker  jo vinklerne B og D bliver ændret pga diagonalen BD


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du kan finde vinklen ABD og trække den fra B. Derved finde du vinkel DBC. Så har du nok til at regne videre på trekant DBC. Derefter kan du beregne arealet af begge trekanter. Du kan evt. bruge Herons formel til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2013 af SuneChr

Areal af ΔABD  =  517,0241
Areal af ΔCBD  =  493,2594
|BC| = 33,0981
|CD| = 30,8573


Svar #4
29. oktober 2013 af Robertschallert (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg finder samme areal for ΔABD , men

|BC| = 33,10132
|CD| = 30,85406

og dermed et lidt andet resultat for arealet af ΔCBD = 493,2548


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2013 af SuneChr

# 5
I fortsættelse af # 3 :
CBD  =  35,96o
CDB  =  39,04o
|BD|  =  50,7576

P.S.  M.h.t. ejendomsvurderingen er det lige fedt, om grunden er det ene eller det andet.
        De ta'r, hvad de vil ha' .       : )


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg får de samme vinkler (til 2 dec).


Skriv et svar til: Firkant og trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.