Matematik

Reducér udtrykket

30. oktober 2013 af annedortekrog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan fortælle mig, hvordan jeg reducére følgende ligning:

(2*x+3)^2+6*(1-2*x)

TAK på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af Matther (Slettet)

Du skriver, at det er en "ligning", hvilket det ikke er, da det udtryk du har skrevet ikke er "=" (lig med) noget. Skal det ikke være det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af 012343210

Antager hun mener udtrykket - som der også står i overskriften

(2x+3)^2+6*(1-2x)

4x^2+9+12x  + 6-12x

4x^2+15


Svar #3
30. oktober 2013 af annedortekrog (Slettet)

Hvor får du +12x fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af 012343210

Det dobbelte produkt:

(2x+3)^2 = 2x^2 + 3^2 + 2*(2x*3)


Svar #5
30. oktober 2013 af annedortekrog (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener. Jeg kan ikke få noget af det til at give 12x... Jeg får det dobbelte produkt til at blive: 4x^2+9


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af 012343210

hmmm... Noget siger mig at du ikke ved hvad det dobbelte produkt er:)

Når du har en parantest i anden kan du skrive det som:

(2x+3)^2=(2x+3)*(2x+3)

Så kan du fjerne den ene parantes:

2x*(2x+3)+3*(2x+3)

Hvis du så ganger ind i de 2 paranteser får du de 12x 


Svar #7
30. oktober 2013 af annedortekrog (Slettet)

Nu er jeg med! Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2013 af 012343210

Det var så lidt;)


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.