Matematik

brøker og procent

30. oktober 2013 af Nadjalindstroem (Slettet) - Niveau: 7. klasse

god måde at udregne procent??

god måde at regne med brøker?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg tror du er nødt til at være lidt mere konkret. Hvad er det du ønsker hjælp til?


Svar #2
30. oktober 2013 af Nadjalindstroem (Slettet)

øhh.. bare plus og gange med brøker- altså en god og et måde

....... procent: fx. 20 ud af 100 (den er jo let) men altså


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af LineSand (Slettet)

Procent.

F.eks. 50% af 200 kr. 

200:100*50=100 kr

F.eks. 38% af 230

38:100*230= 87,4 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man beregner p % af en størrelse A ved at beregne A · p / 100 .

Lær de grundlæggende regler for regning med brøker:

(a/b) + (c/d) = (a·d + c·b) / (b·d)

(Man adderer to brøker ved at forlænge dem til deres fælles nævner, hvorefter man så kan sætte på fælles brøkstreg).

(a/b) · (c/d) = (a·c) / (b·d)

(Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner).


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2013 af LineSand (Slettet)

Ups, i det sidste eksempel skulle der stå: 

f.eks. 38% af 230 kr

230:100*38= 87,4 kr :)


Skriv et svar til: brøker og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.