Matematik

Beregning af et hus

31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave: 

Der skal bygges et hus, som skal være halvanden gang så langt, som det er bredt. 

Desuden skal der for enden af huset opføres en havestue, der er 3 meter bred. 

a. Opstil et udtryk for husets og havestuens samlede areal, f(x), udtrykt ved husets bredde, x. 

b. Bestem f(6) og fortolk resultatet. 

c. Bestem husets længde og bredde, når det samlede areal skal være 120 m^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

Tak. Jeg har fået lavet a og b, men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs ligningen f(x) = 120 .


Svar #4
31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

men jeg ved ikke hvordan man gør det, når der er to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er da kun een ubekendt, x. Ligningen f(x) = 120 er en 2.-gradsligning.


Svar #6
31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

Der er må da være to, når der står i opgaven, at man både skal finde husets længde og bredde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man bestemmer bredden x ved at løse liginingen. Længden er jo så (3/2)x .


Svar #8
31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

vil du ikke lige prøve at skrive, hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal løse ligningen

1,5x2 + 3x = 120


Svar #10
31. oktober 2013 af kissermulle (Slettet)

ja, det er jeg godt klar over. 

men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den, når jeg både skal finde bredde og længde?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Løs 2.-gradsligningen og genlæs svaret i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2014 af bobby-n1 (Slettet)

forstår ikke.....


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Prøv at forklare, hvad det er du ikke forstår i forklaringerne ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. februar 2017 af ma789 (Slettet)

Tror jeg gør et eller andet forkert når jeg løser ligningen, får det til at x kan være både 8 og -10.


Skriv et svar til: Beregning af et hus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.