Matematik

Hvad vejer røret?

01. november 2013 af Salabala (Slettet) - Niveau: 8. klasse
e

Arealet af en cirkeliring kan beregnes med formlen: A= Pi *(R+r) * (R-r)

R og r er radier i henholdvis den store og dem lille cirkel. Rumfanget af røret kan beregnes med formlen V= G*h
G er grundfladens areal (her cirkelringen) og h er rørets højde røret er lavet af jern, som har massefylden 7,8g/cm3
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af 123434 (Slettet)

Find rumfanget og gang med massefylden.


Svar #2
01. november 2013 af Salabala (Slettet)

Jamen hvad er det store R?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af mathon

Eller
              G = (π/4) • (D + d)•(D - d)  =  (π/4) • (38 cm)•(2 cm) = 19π cm2        D og d  er diametrene

              V = h • G = (100 cm) • (19π cm2) = 1900π cm3 ≈ 5969,03 cm3

                  m = V • ρ = ( 5969,03 cm3) • (7,8 g/cm3) = 46558,4 g ≈ 46,558 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af YesMe (Slettet)

Tænker du på hvor meget din 3==l⊃ vejer? Tag lige til læge og skær din 3==l⊃ af. Så kan du nemt få oplyst af din læge, hvor meget den vejer.


Skriv et svar til: Hvad vejer røret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.