Matematik

1 ligning med 1 ubekendt.

01. november 2013 af mat4 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

1 ligning med 1 ubekendt.

Er der nogle af jer som er søde at hjælpe mig med denne opgave nedenfor. Har rimelig svært med denne opgave, det vil være en stor hjælp. Da vi så snart har prøve om det.

opgave 1:

3x-29=-15x-11

11x-13=8x-19

6-9x=-2x-8

7x-18=12x-13

Opgave2:

Løs alle opgaverne herunder ved først at opstille en ligning – og derefter løse denne.

En far og hans søn er tilsammen 56 år. Faderen er tre gange så gammel som sønnen.

Hvor gamle er hver af dem?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

1.1: løsning af 3x - 29 = -15x - 11 med hensyn til x

3x - 29 = -15x - 11

18x = 18

x = 1

Prøv at løs de andre selv. I hvert fald så meget du nu kan - så kan vi hjælpe dig på vej derfra


Svar #2
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Tusinde tak, det var en stor hjælp.. Håber forhåbentligt at jeg på kommende tid kan komme med flere spørgsmål og overvejelser :))


Svar #3
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Opgave 2 forstår jeg ikke helt konkret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

I opgave 2 får at du vide, at en far og hans søn tilsammen er 56 år, og at faren er 3 gange så gammel som sønnen. Det er derfor nærliggende at beskrive sønnens alder som x, og farens alder som 3x. Benyt så de informationer til at opstille en ligning, hvormed løsningen til denne kan anvendes til bestemmelse af hhv. sønnens og farens alder.


Svar #5
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Men har du lavet hele opgave 1? Nu er jeg forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#5

Nej, jeg har lavet den første af opgaverne i opgave 1. Og jeg foreslår så at du forsøger at løse de andre selv, eller i hvert fald så meget du nu kan. Så kan vi hjælpe dig på vej. Prøv fx selv at løs

11x - 13 = 8x - 19


Svar #7
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Men det er altså en hel opgave, ikke  bare løse den første?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Er der ikke tale om fire forskellige ligninger der skal løses? Prøv at kom med den eksakte opgavebeskrivelse.


Svar #9
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

den første opgave

Vedhæftet fil:t.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, der er fire små opgaver i din Opgave 1. Du har fået forklaret, hvordan opgaverne skal løses ved at du fik gennemregnet den første lille opgave ovenfor i #1. Nu må du så selv i gang med at løse de andre småopgaver i den Opgave 1.


Svar #11
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Der er et billede som er vedhæftet for 8 min siden.. Denne opgave er en hel.. Bemærk at den er markeret.


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, kom så selv i gang med at løse dine opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Du skal løse fire forskellige ligninger, hver for sig. Jeg har løst den første. Prøv selv at løs de tre andre.


Svar #14
01. november 2013 af mat4 (Slettet)

Skal man bare fortsætte!


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Hvad mener du? Du skal løse de fire ligninger der er angivet i opgave 1. Prøv fx at løs

11x - 13 = 8x - 19


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. november 2013 af 123434 (Slettet)

En far og hans søn er tilsammen 56 år. Faderen er tre gange så gammel som sønnen.

Far:3x

Søn:x

3x+x=56

4x=56

x=14 altså sønnen er 14 år

Faderen er 14år*3=42 år


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16. Jo, men prøv nu at give trådstarter en chance selv . Der var jo allerede givet udførlig vejledning til denne opgave ovenfor.

Skriv et svar til: 1 ligning med 1 ubekendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.