Matematik

Hjælp til aflevering

25. august 2002 af SP anonym (Slettet)
ja her er det så!!!

Angiv følgene tal som uforkortelige brøker..

a) 6 * 5/14 = 30/14 = 15/7
b) 2/5 * 7 = 14/5
c) 4/15 : 3 = 4/45
d) 7/13/8 = den er jeg meget i tvivl om???
e) 1/7 * 3/11 = 3/77
f) 1/3+1/6 = 3/6
g) 2/7/5/7 = ja der er den jo igen, kan det passe at den gir 14/35??
h) 2/5 * 5/7 = 10/35
i) 7 * 3/5 = 21/5
j) -6 * 7/2 = -42/2
k) 17/18 : 6/5 = 85/118
l) 3/18 : 3/36 = 108/54
m) 1/8 + -3/4 = -5/8
n) 1/7 - 5/14 = 3/14
0) 2/3/7/13 = åh nej den igen = 26/39
p) 12/6/7 = 12: 6/7 = 14

hvis der er nogen som gider rette( husk det skal være uforkortlig brøker)


reducere mest mulig( almindelig 2 efter x betyder altså x i anden)
q = (6x-5y)(3x-10y)-(2x+7y)(9x+4y)
q = (18x2-60xy-15xy-50y2)-(18x2+8xy+63xy+28y2)
= -22y2-20xy passer det???

R= (3x-4y)(x+y)-(2y+x)(2x-3y)-(4x-y)(y-x)
= jeg er lost er den en som vil hjælpe (udregning)

s=(4a+3b(2a-b)-(3a+2b)(3a-2b)-a(2b-a)
s= er også lost

er der nogen som vil hjælpe??
Venlig Hilsen Nina Olesen


Svar #1
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

Ad d)

Jeg kan altså ikke hjælpe dig når du ikke sætter paranteser...

der er stor forskel på (7/13)/8 eller 7/(13/8)

Og det er det også med de andre ?

ellers ser det fint nok ud

Ad q) - 75xy - 71 xy = - 20xy ???

Ad r) Du skal bare gå i gang med at udregne paranteserne og så samle leddene med x^2, xy, og y^2 hver for sig.

F.eks. (3x-4y)(x+y) = 3x^2 + 3xy - 4xy - 4 y^2 ovs...

s) Der mangler en parantes et eller andet sted ?

Svar #2
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

okay...
er de andre rigtige???

D) 7/13/(8)
g) 2/7/(5/7)
O) 2/3/(7/13)
P) 12/(6/7)

GIR Q) SÅ -146-22y2 ????
r) okay men hvad har du fået den til???

s=(4a+3b)(2a-b)-(3a+2b)(3a-2b)-a(2b-a)
s= hvad for du den til???

Svar #3
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

d)

Her skal du gange det reciprokke af nævneren på tæller og nævner dvs. 1/8 og så bliver res. ((7/13)·(1/8))

g) har du selv regnet.

o) gang tæller og nævner med (13/7) Da kommer der jo til at stå 1 i nævneren og så eliminerer du den på denne måde..

p) gang tæller og nævner med (7/6)

q) fik jeg til -146xy + 78y

resten har jeg ikke regnet....

Hvis du vil have facit kan du bruge et program som MathCad.

Svar #4
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

vil du ikke godt lige regne r og s for mig???????

gir. d) 104/7
0)= 26/39
p)= 84/6 = 14
???????


Svar #5
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

d) 7/104

o) jep

p= jep

har du iøvrigt ikke en lommeregner ?

Svar #6
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

jo jeg har en lommeregner men er i tvivl om r og s er rigtig!! vil du hjælpe?????


Svar #7
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg gider egentlig ikke men...

r) 5x^2 - 7xy + 3y^2

s) y^2

Udregnet af Mathcad

Svar #8
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

mange tak...

Svar #9
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

hvordan kan man få det der mathcad???

Svar #10
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

hvordan kan s gi y i anden når der ikker er y med i ligni´ngen???

Svar #11
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

Et kraftfuldt symbolsk matematikprogram, Maple 8. Den kan i hvert fald hjælpe dig med dine reduktionsstykker! Og bedst af alt, man kan hente en gratis prøveversion på hjemesiden

http://www.maplesoft.com

Bemærk, programmet kræver lidt tilvænning - kommandoer skal indtastes direkte.

vh,

Anders

Svar #12
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

Alternativt har jeg fundet et lille online CAS, som nok er lidt nemmere at gå til

http://www.hartmath.com/hm_applet_001.php

Svar #13
25. august 2002 af SP anonym (Slettet)

y=b

Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.