Matematik

Trigonometri

03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

HEJ!

Jeg h2 ensvinklede trekanter hvor jeg skal beregne 2 sider. Jeg har fundet den ene side BC, men jeg mangler den anden DC. 

Min opgave er vedhæftet som et billede, også mit resultat for siden BC. Jeg kan dog ikke se hvordan jeg skal finde DC når jeg ikke kender siden AC. 

På forhånd tak!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

Du kender forholdet ,mellem AC og AD, at AC = AD+DC og at  AD =9


Svar #2
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Det ved jeg godt, men jeg kan stadig ikke se hvordan jeg skal komme frem til hvad DC er?? :/


Svar #3
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg må jo på en eller anden måde skulle finde AC også trække AD fra?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af peter lind

Forholdet AC/AD = (AD+DC)/ DC  kender du . Da du også kender AD har du dermed en ligning til bestemmelse af DC


Svar #5
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår altså stadig ikke hvad ligningen til bestemmelse af DC er? 
Er det, det du skriver: AC/AD = (AD+DC)/ DC 

Eller hvad? :I


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2013 af peter lind

Du kender forholdet mellem siderne i de to trekanter, hvad du korrekt bruger i din beregning. Demed er forholdet mellem AC og AD kendt. Sætte du forholdet i ligningen i #4 lig dette forhold har du en ligning til bestemmelse af DC


Svar #7
03. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nåår, tror jeg har fattet det nu!

Er |DC| så 6 eller hva? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.