Fysik

Brint/hydrogen, imellem hvilke skaller hopper elektronerne

04. november 2013 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Jeg sidder med et problem :)

Jeg har fået opgave at jeg skal forklare i mellem hvilke skaller elektronerne hopper :) 

Men hvordan redegøre jeg for det ?  Jeg har bølgelængderne for de synlige linjer i spektret  ? :)

Er der en formel eller er det bare en logisk forklaring?

Læste det her  http://www.nbi.ku.dk/spoerg_om_fysik/fysik/hydrogenspektrum/

Men kunne ikke se hvordan de kom frem til overgangen :) ? 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon


              Efoton = h • (c/λ) = (h • c) / λ = (1239,84 eV·nm) / λ


              1/λ = Rdb•(1/m2 - 1/n2) = (1,09737·107 m-1) • (m-2 - n-2)      n > m


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

               Efoton = (h • c) • (1/λ) = h • c • Rdb•(1/m2 - 1/n2) ≈ (13,6 eV) • (m-2 - n-2)      n > m


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon

eller
                   (n+m)(n-m)         Efoton
                   ---------------  =  -------------         m,n ∈ N   og   m < n
                       (n•m)2           (13,6 eV)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af mathon


                                         (m,n)                     Efoton / (13,6 eV)

                                         (1,2)                            0,75
                                         (1,3)                            0,89
                                         (1,4)                            0,94
                                         (1,5)                            0,96
                                         (2,3)                            0,14
                                         (2,4)                            0,19
                                         (2,5)                            0,21
                                         (3,4)                            0,05
                                         (3,5)                            0,71
                                         (4,5)                            0,02


Skriv et svar til: Brint/hydrogen, imellem hvilke skaller hopper elektronerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.