Matematik
Hjælp til beregning af en opg.
06. november 2005 af
martin!! (Slettet)
Håber der er nogen som kan hjælpe med at beregne denne opg.
Lad der være givet funktionerne f(x)= 5 -2x og g(x) = 2/3x+b.
Bestem tallet b, således at uligheden f(x)
Lad der være givet funktionerne f(x)= 5 -2x og g(x) = 2/3x+b.
Bestem tallet b, således at uligheden f(x)
Svar #1
07. november 2005 af sigmund (Slettet)
Løsningsmængden til uligheden 5-2x < 2/3x+b skal altså være x > 1.
Løs uligheden, og du vil få et udtryk med b på højre side. Sætte dette lig 1 og find b.
Forresten: skal g(x) læses som '2 divideret med 3x plus b', eller som '2/3 x plus b'?
Løs uligheden, og du vil få et udtryk med b på højre side. Sætte dette lig 1 og find b.
Forresten: skal g(x) læses som '2 divideret med 3x plus b', eller som '2/3 x plus b'?
Skriv et svar til: Hjælp til beregning af en opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
