Matematik

bestem differentialligningen

05. november 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, sidder fast i at bestemme denne differentialligningen  

Y' +  2x / x2 + 1 * y = 6x / x2 + 1 

Punkt (0,4) 

En der kan hjælpe mig med at løse den i hånden, hvor jeg kan se udregningerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af peter lind

Du har formodentlig skrevet den helt forkert op. Kan vi ikke få den rigtige opgave


Svar #2
05. november 2013 af counter14 (Slettet)

nej.... Det er sådan den står :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af peter lind

Hvis det er rigtig kan du forenkel din differentialligning. I venstre side 3x/x*2 = 4 og  på højre side 6x/x*2 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler sikkert parenteser, og x2 skal sikkert som sædvanlig fortolkes som x2 .

#0: Når man skriver brøker med skrå brøkstreger, skal der parentes omkring alle led i tælleren og omkring alle led i nævneren. Prøv at skrive differentialligningen op korrekt.


Svar #5
05. november 2013 af counter14 (Slettet)

rolig nu! :D 

i forstår det jo alligevel, så hvorfor brokke? 

Y' +  (2x / x^2) + 1 * y = (6x / x^2) + 1 

Punkt (0,4) 

kan I så hjælpe mig nu? kun denne sidste jeg mangler. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, som du ser af svaret i #3 blev det ikke forstået sådan.

Så reduceres differentialligningen til

y' + y = 1 + (4/x)

Benyt panserformlen til at opskrive den fuldstændige løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2013 af peter lind

Det er muligt at nogen kan gætte hvad du mener; men det kan næppe alle og et matematikprogram kan med garanti ikke


Skriv et svar til: bestem differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.