Matematik

Vektor

05. november 2013 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej
Kan i hjælpe mig med at lave opgave 247?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en vektor a = [3 , k] og en vektor b = [t , -1] .

Man skal bestemme k, så at retningsvinklen for vektor a er 65º, og man skal bestemme t, så at retningsvinklen for vektor b er 230º. man skal derefter bestemme |a| og |b| for de to fundne vektorer.

At en vektor a har retningsvinkel φ betyder, at

a = |a|·[cos(φ) , sin(φ)]


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af PeterValberg

for vektor a skal du løse ligningen:  tan(65º) = k/3 mht. k

for vektor b skal du løse ligningen:  tan(230) = -1/t mht. t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.