Matematik

Kan ike Forstå opgaven..

06. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion  f  er givet ved: f(x)= x3 +bx2+3x+4 hvor b er et tal.

Bestem de værdier for hvert af b, for hvilke  f er en voksende funktion.

først "diff" jeg:  f '(x)=3x2+2bx+3 hvor  f'(x) >0

d=0 b= -3 og 3.

Jeg har ike forstået opgaven, og jeg har svært med at svare opgaven.

Kan nogen fortælle mig hvad forståes med denne opgave og hvad er svaret?

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af peter lind

Der gælder at f'(0) = 3, så funktionen er under alle omstændigheder voksende i x =3. Nu er f'(x) en kontinuert funktion, så hvis f'(x) er negativ for et eller andet x må f'(x) = 0 have en løsning. Hvis f(x) skal være monoton skal f'(x)  = 0 ikke have 2 løsninger skal der gælde at diskriminanten ikke er positiv så løs uligheden D≤0


Svar #3
06. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Hvis d<0 ER DER INGEN løsninger. Men hvis d=0 er der kun en løsning. Her er jeg forvirret. Mener du d af f'(x)? Jeg fik at vide at b=  (3, -3)  ????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af SuneChr

3x2 + 2bx + 3 ≥ 0
For f '(x) = 0 har vi
x =( (- 2b) ± √((2b)2 - 4·3·3) )/(2·3)
x skal da ligge udenfor rødderne.
Dét, under kvadratrodstegnet, skal være ≥ 0 .
Altså   D ≥ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2013 af SuneChr

# 4  slettes.

D ≤ 0 som skrevet i # 2.


Svar #6
06. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Jeg for at x=1 og  x= (-4b-6)/6

Hvad så, Desværre er jeg ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af SuneChr

D ≤ 0
4b2 - 36 ≤ 0
b2 ≤ 9
|b| ≤ 3
- 3 ≤ b ≤ 3
 


Skriv et svar til: Kan ike Forstå opgaven..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.