Matematik

Ligning for vandret tangent

06. november 2013 af la87 (Slettet)

Vi har funktionen f(x)=x•lnx

Grafen for f har en vandret tangent. Find ligningen for denne tangent

Jeg har fået det til

y=xe^(-1)-e^(-2)-e^(-1)

Men er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Hældningskoefficienten for en vandret tangent er jo 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2013 af mathon

      f '(x) = 1•ln(x) + x•x-1 = ln(x) + 1

      f '(x) = 0 = ln(x) + 1

                 ln(x) = -1

                 x = e-1

                 f(e-1) = e-1•ln(e-1) = e-1•(-1)•1 = -e-1


Svar #3
06. november 2013 af la87 (Slettet)

Nååårh så det giver bare

y= - 1/e

eller hvad? :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Svar #5
06. november 2013 af la87 (Slettet)

Tak skal I have!


Skriv et svar til: Ligning for vandret tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.