Matematik

Cosinus relationen (skæv vinklet trekant)

06. november 2013 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.
Er der nogen som lige hurtig kan forklare cosinus relationen når den bruges i skæv vinklede trekanter. Gerne på en forståelig med, og sådan at jeg forstår hvorfor man gør det man gør, når man bruger den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af peter lind

Hvad mener du med en skæv vinklet trekant ?

Hvad er problemet for dig med brug af cosinusrelationerne.


Svar #2
06. november 2013 af Mallingg (Slettet)

Altså jeg vil gerne lære den, men stadig forstå den :)
Har set den, men jeg skal bare lige have en tilat forklare den for mig :)
Det hjælper joikke at kunne den hvis man ikke forstår den ;)

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2013 af mathon

Udledningen kan du selv læse dig til.


                              a2  = b2 + c2 - 2•b•c•cos(A)

                              b2  = a2 + c2 - 2•a•c•cos(B)

                              c2  = a2 + b2 - 2•a•b•cos(C)

.
                                            b2 + c2 - a2
                             cos(A) = --------------
                                                2bc

.
                                            a2 + c2 - b2
                             cos(B) = --------------
                                                2ac

.
                                            a2 + b2 - c2
                             cos(C) = --------------
                                                2ab


 


Svar #4
06. november 2013 af Mallingg (Slettet)

En skæv vinklet trekant er en trekant som ikke er retvinklet :)

Svar #5
06. november 2013 af Mallingg (Slettet)

Tak mathon endnu en gang :)
Kan du forklare hvorfor det er sådan den er, eller er det for kompliceret??

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Det kaldes en skævvinklet trekant på dansk, eller en vilkårlig trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Relationerne er sikkert udledt i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:cos-relationen_udledt.doc

Skriv et svar til: Cosinus relationen (skæv vinklet trekant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.