Matematik

c1 funktioner og kæderegel?

06. november 2013 af mortensvin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder og sveder over denne opgave:

Om en cfunktion af de variable (x,y) oplyses at df/dx(1,2)=1 og df/dy(1,2)= - 1.

Hvad er k'(0) for funktionen k(t)=f(1+t,2-t)?

Jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg bliver spurgt om her...er der en skarp hjerne der kan give et vink? Mange tak !:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne k'(t), og man har her

k'(t) = d/dt(f(1+t,2-t)) = ∂f/∂x(1+t,2-t)·d(1+t)/dt + ∂f/∂y(1+t,2-t)·d(2-t)/dt

                               = ∂f/∂x(1+t,2-t)·1 + ∂f/∂y(1+t,2-t)·(-1)

                               = ∂f/∂x(1+t,2-t) - ∂f/∂y(1+t,2-t)

Altså er

k'(0) = ∂f/∂x(1,2) - ∂f/∂y(1,2) = ...


Svar #2
07. november 2013 af mortensvin (Slettet)

Jeg siger mange slags tak ;)


Skriv et svar til: c1 funktioner og kæderegel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.