Matematik

indsæt i ligningen

07. november 2013 af 2224

y=2x-3

når x = 2 så er Y =

når y = 11 så er x =

Min søn mangler hjælp stil stykket op så han kan forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af AndersWX (Slettet)

Y=1

X=7

 :)


Svar #2
07. november 2013 af 2224

Ja selvfølgelig tak for hjælpen nu kan jeg forklare min søn det. Har ikke selv arbejdet med ligninger i 25 år TAK


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2013 af AndersWX (Slettet)

Udvidet.

Hvis du sætter 2 ind på X's plads står der 2*2-3. Man ganger altid før man plusser/minusser så derfor 4-3 = 1

Hvis du sætter 11 ind på Y's plads kan du flytte leddet -3 over på den anden side af lighedstegnet hvis du ændrer fortegn. Altså 11+3=2*x. 2x=14 alt hvad du gør herfra er at dividere med to på begge sider af lighedstegnet så x=7


Svar #4
07. november 2013 af 2224

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Lige som Anders skriver:

y=2x-3

når x = 2 så er Y =

når y = 11 så er x =

1) y=2*2-3

2) 11=2x-3

Det er bare med at indsætte i funktionen.


Skriv et svar til: indsæt i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.