Matematik

Faktorisere andengradspolynomium uden b

07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Hvordan faktoriserer man en andengradsligning hvor b = 0? Skal man stadig prøve at finde diskriminanten?


Svar #1
07. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg får x^2 - 4 til (x - 2)^2  - er det korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

(x-2)(x-2)=x^2-2x-2x+4=x^2-4x+4, så nej det er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Men når b=0, kan du med fordel benytte, at

a^2-b^2=(a-b)(a+b)

I dit tilfælde, vil det så være

x^2-4=(x-2)(x+2)

I et andet tilfælde, f.eks.

3x^2-48=3(x-4)(x+4)


Skriv et svar til: Faktorisere andengradspolynomium uden b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.