Fysik

Fysik B

09. november 2013 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgivet to opgaver i fysik, er der nogle der kan fortælle hvilken formel man skal bruge? 

Opgave 1

En slæde skubbes et øjeblik med en kraft på 210 N. Gnidningskraften er på 20 N, og massen af slæden 90 kg.
- Beregn slædens acceleration:

Opgave 2.

En elektrisk kogekande er beregnet til 220 V og bruger 1,5 A, når den er tændt. Kanden indeholder 1,2 liter vand ved 15° C.

1) Hvor længe varer det at varme vandet op til kogning (100° C), hvis kanden er perfekt isoleret?

2) Hvor lang tid varer opvarmningen, hvis der er et energitab på 18 % til omgivelserne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

Opgave 1
                    Hvad er størrelsen af den resulterende kraft på slæden?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

                 Fres = m • a = F - Fgnid = (210 N) - (20 N) = 190 N

                           m • a = 190 N

                           a = (190 N) / (90 kg) = (190 kg·m/s2) / (90 kg) = (190/90) ((kg·m/s2) / kg)


Svar #3
09. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Er facit så 190 N? :) 
Og ved du hvordan man regner opg. 3 ud?


Svar #4
09. november 2013 af anonym1person (Slettet)

Eller mener opg 2? Er i tvivl om hvilken formel jeg skal anvende


Skriv et svar til: Fysik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.