Matematik

graf

09. november 2013 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der ved hvordan grafen for f(x) = x^4-13x^2+36?
Eller hvordan jeg finder ud af det på maple?
Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg kender ikke maple, men vedhæftede fil viser funktionens udseende i planen.

Vedhæftet fil:graf.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2013 af hesch (Slettet)

Hvordan den ser ud ?

Du kan bruge:

http://bogwebs.systime.dk/mathweb12/GTC/grafTegnerC.html?-10,10,-10,10,1,0,0,0,,,,,,1,1

Hvor du indtaster:   x^4-13*x^2+36


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2013 af CSCS (Slettet)

På maple kan du definere funktionen og skrive plot(f(x)) 


Svar #4
09. november 2013 af Mathildeeee (Slettet)

Mange tak :-)


Svar #5
09. november 2013 af Mathildeeee (Slettet)

Men når jeg skriver plot osv, så får jeg en anden graf...


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2013 af ukendtjn (Slettet)

#5

Hvis din graf ser ud som vedhæftet billede, så er det den samme som Ifdahls graf. :)

Vedhæftet fil:Graf 1.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. november 2013 af SuneChr

Man vil dog få et mere realistisk visuelt indtryk af grafen, dersom akseenhederne er ens.

 

Vedhæftet fil:SP 1011130154.PNG

Svar #8
10. november 2013 af Mathildeeee (Slettet)

Nogen der ved, hvad lokale minimum og maksimum er for denne graf?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#8

y = x4 - 13 x2 + 36

y' = 4 x3 - 26 x = 2 x (2 x2 - 13)

y' = 0 for x ∈ {0, ±√(13/2)}

Lokalt maksimum for x = 0: y = 36

To globale minima for x = ±√(13/2): y = -25/4


Skriv et svar til: graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.