Kemi

Kemi-reaktionshastighed

10. november 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med:

Tert-butylchlorid reagerer med vand og danner tert-butylalkohol i en reaktion med 1. ordens kinetik.

C4H9Cl + H2O → C4H9OH + HCl

Der måles følgende datasæt for reaktionen:

t / s:                 [C4H9Cl] / M :

0,0                  0,1000

50,0                0,0905

100,0              0,0820

200,0              0,0671

300,0              0,0549

500,0              0,0368

800,0              0,0200

2) Opskriv hastighedsudtrykket og beregn hastighedskonstanten (husk enhed).

Mit forslag:

v=(-d[A])/dt=k*[A]  ⇔ 
 v=k*[C_4 H_9 Cl]
Hastighedskonstanten (k) kan beregnes;    
k≈|?[A]|/[A] / ?t

indsætter vilkårlige værdier (t=0-50) A=(0,1 ; 0,0905):


k≈|0,1-0,0905|M/0,1M  / (0-50)s 
k≈-0.002

er dette korret ?


Svar #1
10. november 2013 af peter09 (Slettet)

Min k, afspejler hældningskoefficinten vis jeg tager ln til koncentrationen


Skriv et svar til: Kemi-reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.