Matematik

Forklaring af ligning søges!

10. november 2013 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået stillet en ligning som jeg skal løse på nettet. Man kan trykke på en knap, og løsningen vises hvor udregningerne medtages. problemet er at jeg ikke kan finde ud af at løse så stor en ligning, da jeg ikke har styr på reglerne..

er der nogen der kan hjælpe med at forklare hvorfor man sætter parentesen der og måske give en huskeregel for hvordan man ganger parenteserne. (tænker på hvordan man ved at det er minus der skal bruges og ligesådan plus).. lidt indviklet.. :S

Ligningen ses nedunder med udregninger.

(4⋅x+6⋅y)⋅(7⋅x−8⋅y)=
4⋅x⋅7⋅x−4⋅x⋅8⋅y+6⋅y⋅7⋅x−6⋅y⋅8⋅y=
4⋅7⋅x²−4⋅8⋅x⋅y+6⋅7⋅x⋅y−6⋅8⋅y²=
4⋅7⋅x²+(6⋅7−4⋅8)⋅x⋅y−6⋅8⋅y²=
28⋅x²+(42−32)⋅x⋅y−48⋅y²=

28⋅x²+10⋅x⋅y−48⋅y²

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af gym001 (Slettet)

(4⋅x+6⋅y)⋅(7⋅x−8⋅y)= Gange ind i parentes 
4⋅x⋅7⋅x−4⋅x⋅8⋅y+6⋅y⋅7⋅x−6⋅y⋅8⋅y= her fra reduceres der bare
4⋅7⋅x²−4⋅8⋅x⋅y+6⋅7⋅x⋅y−6⋅8⋅y²=
4⋅7⋅x²+(6⋅7−4⋅8)⋅x⋅y−6⋅8⋅y²=
28⋅x²+(42−32)⋅x⋅y−48⋅y²=

28⋅x²+10⋅x⋅y−48⋅y²


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Vi starter med et begreb: et led.

I matematik er et led, et tal, som er adskilt af plus eller minus.

4 + 5 består af 2 led

imens

4 • 5 - 7 også består af 2 led, fordi 4 • 5 betragtes som et led.

herudover er 

4 • x      også et led

Når man ganger to parenteser sammen, ganger man hvert led i den første med alle ledene i den anden.

Her er nogle huskeregler til plus og minus

plus • plus = plus

plus • minus = minus

minus • plus = minus

plus • plus = plus


Svar #3
10. november 2013 af Mallingg (Slettet)

Okay, men det jeg ikke forstår er;

(6⋅7−4⋅8)⋅x⋅y−6⋅8⋅y²=

Hvorfor skal der være en parentes, og hvorfor er det ikke x² og y² istedet for x og y, da der er jo er 2 af hver??


Skriv et svar til: Forklaring af ligning søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.