Matematik

Find overflade

11. november 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Er der nogen der kan hjælpe med dette?

Frihedsgudinden er belagt med kobber.

kobberet vej 31 tons

kobbers massefylde er 8,9 t/m3

der blev brugt 3,5 m3 kobber

kobberlaget er 2,37mm tykt

hvor mange m2 er overfladen af frihedsgudinden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af SuneChr

Kald overfladen af Frihedsgudinden for x  m2
Da har man
x·0,00237  =  3,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find først kobberets rumfang V ved at benytte formlen for massen m udtrykt ved massefylden ρ og rumfanget V

m = ρ·V

Bestem dernæst arealet A af grundfladen i en kasse hvis højde h er lig med kobberlagets tykkelse og hvis rumfang er lig med rumfanget V.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af peter lind

tykkelsen*overfladearealet = rumfanget


Svar #4
11. november 2013 af mmmille (Slettet)

Okay, tak :-)

Så overfladen = 1476,8 m2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er tilnærmelsesvist rigtigt. Du skal ikke runde af i mellemregningerne.


Skriv et svar til: Find overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.