Matematik

Ophæve en parents med et tal foran?

12. november 2013 af HFNU (Slettet)

Jeg vil hører om der er nogen der vil svarer hvis der et tal foran en parents, hvorda skal man så regne det ud??

Før havde jeg dette -5(1+x).

Hvis jeg nu har +5(3-x)

Skal jeg så også gange 5 ind i parentesen? altså 5*3? +5 *-x??

Igen tak skal i have på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.

Det er den almindelige regel, der kan bruges både her og i dit foregående eksempel.

5·(3-x) = 5·3 + 5·(-x) = 5·3 - 5x

-5·(1+x) = (-5)·1 + (-5)·x = -5 -5x

Det hedder en parentes.


Svar #2
12. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ok så fuldstændig det samme som det andet stykke.

Mange mange 1000 tak;).


Skriv et svar til: Ophæve en parents med et tal foran?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.