Matematik

Ligninger reducer

12. november 2013 af TimH (Slettet)

Hej,
Skal reducere følgende ved at gange parentesen ud:
(2a+3)^2 
og
(3a+2b)^2 

Og reducere udtrykket:
(x+1)^2 + 2(x-1)^2 

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2013 af hesch (Slettet)

( a + b )2 = ( a + b )( a + b ) = a2 + b2 + 2ab     ( bruges i alle reduktioner )

Der findes sætninger som:

Kvadratet på en toleddet størrelse . . . . .     og

To tals sum gange de samme to tals differens . . . . .  

Det er dem du skal bruge her.


Svar #2
12. november 2013 af TimH (Slettet)

Hvilken af opagverne er det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2013 af hesch (Slettet)

Til alle opgaverne:

( a + b )2 = ( a + b )( a + b ) = a2 + b2 + 2ab     =>

( 2a + 3 )2 = 4a2 + 9 + 12a    

Men ellers kan du vel gange parateserne ud "manuelt".


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2013 af hesch (Slettet)

Sætningerne i deres helhed:

Kvadratet på en toleddet størrelse giver tre led:

kavadratet på første led + kvadratet på andet led + eller - det dobbelte produkt af de to led.

-----------------------------------------------

To tals sum gange de samme to tals differens = kvadratet på første led - kvadratet på sidste led.

Lær dem, for een gangs skyld udenad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2013 af hesch (Slettet)

( 2a + 3 )2 =

( 2a + 3 )*( 2a + 3 ) =

2a*2a + 2a*3 + 3*2a + 3*3 =

4a2 + 6a + 6a + 9 =

4a2 + 9 + 12a

Samme metode med de sidste opgaver.


Svar #6
12. november 2013 af TimH (Slettet)

Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Ligninger reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.