Matematik

Nogle der kan huske hvordan man finder indekstal?

13. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave omkring at finde indekstal.

Men har glemt lidt hvordan man kan regne idekstal ud-er der nogle som kan det og vil hjælpe:)

Tabellen viser antallet af Hf -kursister i Danmark i 1996 og 2000.

År:                           1996,       2000

Antal hf-kursister       12901,    11079

omregn tabellens oplysninger til indekstal med 1996 som basisår.

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indekstallet for basisåret b sættes til 100 . Forholdet mellem funktionsværdierne for to årstal er lig med forholdet mellem indekstallene for de to år:

f(år) / f(basis) = Indeks(år) / Indeks(basis) = Indeks(år) / 100


Svar #2
13. november 2013 af HFNU (Slettet)

Vil det så sige at under år 1996 skal der stå 100??


Svar #3
13. november 2013 af HFNU (Slettet)

Nogle der kan svarer mig på om jeg ikke skal sige 12901: 11079*100=116, 445.

Så indekstallet for år 2000 er 116.

Vil gerne sige tak til alt den hjælp jeg allerede har fået.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Ja, det er korrekt.

#3 -- Nej, det er forkert. Isoler Indeks(år) af udtrykket i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af SuneChr

# 3
Der er ligefrem proportionalitet mellem indeks tallet og antallet af kursister.
Derfor kan indekstallet ikke være over 100 i år 2000 , da antallet er faldet siden år 1996.


Skriv et svar til: Nogle der kan huske hvordan man finder indekstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.