Fysik

Massemidtpunktet for figur

13. november 2013 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Hvordan løser man Ø2.5 (vedhæftede dokument)? Er på bar bund :I

Vedhæftet fil: Ø2.5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af hesch (Slettet)

Jeg forstår ikke, at man ikke kan foretage beregningen i een dimension:  Figuren ses ens fra alle fire sider. Så man kan betragte en lodret x-akse, der går gennem kuglens og terningens midte.

s = 54 , r = 23 , massecentrene må være placeret i midten af kugle hhv. terning.

Afstanden mellem massecentre, A = 23 + 54/2 = 50

Det må så gælde, at det fælles massecenter, må være placeret i afstanden x over terningens massecenter ved:

x * MT = ( A - x ) * MK      ( kraft*arm = kraft*arm )

Det fælles massecenter er placeret i højden  54/2 + x  over jord.

Da både kugle og terning er lavet af granit, kan du ignorere densiteten, og blot beregne volumen af kugle og terning, og indsætte dette for MT og MK


Skriv et svar til: Massemidtpunktet for figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.