Matematik

Procentregning

13. november 2013 af kev22 (Slettet)

Sørens timeløn er 64 kr. Næste måned får han 4 % mere løn...

- Hvor meget bliver hans nye timeløn?

Lene arbejder samme sted og har også forhandlet løn. Hendes timeløn til stige fra 55 kr til 57,75 kr.

- Hvor mange procent stiger lenes timeløn?

hvad er formlerne for dem :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2013 af mathon

              Sørens nye timeløn = (64 kr/t) • 1,04

Lene
              1+r = (57,75/55)

               r = p/100 = ((57,75/55) - 1)

               p = ((57,75/55) - 1)•100%


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2013 af mathon

eller
         Lene
                     lønstigning = (57,75 - 55)  = 2,75

                     1% = 55 = 0,55
                     lønstigning i procent = (2,75/0,55)•1%


Svar #3
13. november 2013 af kev22 (Slettet)

64 * (1+4%) = 64 * (1+ 0,04 ) = 64 * 1,04 = 66,56..

Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

Ja. 64kr*1,04=66,56 kr


Svar #5
14. november 2013 af kev22 (Slettet)

Ok tak ;)

Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.