Matematik

bestem x^2 teststørrelse

13. november 2013 af wannabeekid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er på bar bund i spørgsmål 2.. Spørgsmål 1 virkede rimelig nem.. Nogle der  kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Fra a). har du:

Farve                           Rød            Lyserød            Hvid

Obs. hyppighed          66                  115                  55

Forv. hyppighed:        59                   118                  59

Oi - Ei:                          7                    -3                   -4

(Oi-Ei)2                          49                     9                    16                  

(Oi-Ei)2/Ei                 49/59                 9/118              16/59

χ2-teststørrelsen bliver så: Sum((Oi-Ei)2/Ei)i=1,2,3 ≈ 1.18

Tabelopslag: χ2(0.05, df = 2) ≈ 6.0. Antallet af frihedsgrader = df = antal kategorier - 1 = 3 - 1 = 2.

Da 1.18 ligger væsentligt under tabelopslaget på ca. 6 (signifikansniveau = 5%) er der stærkt belæg for, at de observerede hyppigheder følger arvelighedsloven.


Skriv et svar til: bestem x^2 teststørrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.