Matematik

Vektor

13. november 2013 af 787 (Slettet)

Hej

Jeg sidder nu og skal lave den her opgave som I kan se på billedet. Jeg kan godt lave ( a ) , men ( b ) kan jeg overhovdet ikke lave :( er der nogen der kan hjælpe mig med det .

tak

Vedhæftet fil: Vektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Prøv at kvadrere ligningen  med vektorsummen: c = a + t b


Svar #2
13. november 2013 af 787 (Slettet)

Hvad mener du med kvadrere ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at

|c|2 = cc .

Løs så ligningen

cc = |c|2 = 42 = 16

som en 2.-gradsligning i t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Opløfte i anden potens: c2 = (a + t*b)2 = a2 + t*2*a•b + t2*b2

Venstresiden kender du. Højresiden bliver et andengradsudtryk i t.


Svar #5
13. november 2013 af 787 (Slettet)

Jeg forstår godt , hvad I har lavet , men jeg ved ikke hvordan man kan løse en 2.gradsligning !


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du må have lært at løse en 2.-gradsligning

At2 + Bt + C = 0 .


Svar #7
13. november 2013 af 787 (Slettet)

bliver det så til :

c•c = |c|2 = 42 = 16

C^2 = 42 = 16 --> 42-16 = 26 --> så C^2 = 26 ??? er det rigtigt ?

mange tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det var en lille tastefejl i #3. Der skulle stå

cc = |c|2 = 42 = 16 .

Udregn cc = (a + tb)2 = |a|2 + 2t·(ab) + t2·|b|2 = 16 .

Udregn konstanterne |a|2 , 2(ab) og |b|2 og løs så 2.-gradsligningen i t .


Svar #9
13. november 2013 af 787 (Slettet)

Ja :( men hvordan man kan beregne 2.gradsligningen i t ... (den har jeg ikke lært )

Tak Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du må da have lært at løse en 2.-gradsligning?

At2 + Bt + C = 0 .


Svar #11
13. november 2013 af 787 (Slettet)

Hvordan man kan udregne  konstanterne |a|2 , 2(a•b) og |b|2 


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man kender jo koordinatsættene for de to vektorer a = [1 ; 2] og b = [-2 ; 4] , hvorfor man kan beregne

|a|2 = aa , 2·(ab) og |b|2 = bb .


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.