Matematik

Tegn de liniestykker, som er grafer for følgende funktioner

13. november 2013 af marabou987 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et problem med en opgave. Den lyder sådan her:

Tegn de liniestykker, som er grafer for følgende funktioner. Angiv i hvert tilfælde værdimængden ved hjælp af intervalklammerne [ og ].

a) f(x) = - 3x + 7 for x [1;4]

b) f(x) = 2x - 3 for x [-1;6]

c) f(x) = x - 2 for x [-5;uendeligt[

Jeg forstår på ingen måde, hvad jeg skal her, og hvordan det skal sættes op. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal tegne de rette linier, hvis forskrifter er givet i hvert tilfælde. Definitionsmængden er angivet. Lav eventuelt "sildeben" med to punkter fra definitionsmængden (brug start- og slutpunktet i de to første tilfælde).


Svar #2
13. november 2013 af marabou987 (Slettet)

Sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er den fremgangsmåde. Men den sidste graf er ikke korrekt. Det er ikke det korrekte funktionsudtryk, og definitionsmængden svarer ikke til opgavens angivelse.


Svar #4
13. november 2013 af marabou987 (Slettet)

#3: Så er A og B rigtige. Hvad så med C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forklarede ellers, at den sidste graf i #2 ikke er korrekt. Hermed mente jeg den sidst viste graf, dvs grafen for spm b) . Du viser, hvad der ligner grafen for y = 2x - 6 .


Svar #6
13. november 2013 af marabou987 (Slettet)

#4: Det ved jeg, men den er rettet :) 

Jeg mangler kun f(x) = x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så tegn grafen for den funktion.


Svar #8
13. november 2013 af marabou987 (Slettet)

#7: Ok, hvordan finder jeg så værdimængden?


Skriv et svar til: Tegn de liniestykker, som er grafer for følgende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.