Matematik

reducer en brøk

13. november 2013 af naasnus (Slettet)

er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig?

((2x-3)/2x) : (4x2/(6x-4x2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Forkort med faktorer, der er fælles for både tæller og nævner i den kombinerede brøk.


Svar #2
13. november 2013 af naasnus (Slettet)

((2x-3)/2x) * ((6x-4x2)/4x2)

jeg ved ikke hvordan jeg skal forkorte 

x og x2 forvirrer mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ganger man tæller med tæller og nævner med nævner. Sæt fælles faktorer uden for parentes.


Svar #4
13. november 2013 af naasnus (Slettet)

((2x-3)/2x) * ((6x-4x2)/4x2)

(2x-3) *  4x/ 2x * (6x-4x2)

(2x-3) *  4x2 / 2x* (2x(3x-2x))

ser det rigtigt ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Man ganger jo de to tællere sammen i tælleren, og de to nævnere sammen i nævneren:

((2x-3)/2x) * ((6x-4x2)/4x2) = (2x-3)·(6x-4x2) / (2x·4x2)

                                      = (2x-3)·2x·(3-2x) / (2x·4x2)

                                      = ...


Skriv et svar til: reducer en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.