Matematik

Bestem a/b

14. november 2013 af RasmusPetersen1982 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder lidt fast i en opgave, så jeg håbede der måske var nogle herinde der kunne hjælpe.
Opgaven lyder: Gør rede for hvordan man af figuren, vedhæftet som billede, bestemmer a/b. Vi er blevet oplyst at figuren bygger på følgende forhold a/b=(a/b)/1 og udnytter metoden til konstruktion af fjerdeproportionalen, hvor x=a/b.

Mvh. Rasmus

Vedhæftet fil: konstruktion.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2013 af SuneChr

ΔABC er ensvinklet med  ΔPQC
Benyt følgende forhold:
|AB| / |PQ|  =  |AC| / |PC|  =  |BC| / |QC|


Svar #2
14. november 2013 af RasmusPetersen1982 (Slettet)

Tak for hjælpen Sune.


Skriv et svar til: Bestem a/b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.