Matematik

Ligning

14. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningen log 4 + log x =1

Hvordan gør man?

Jeg ved godt at:

log(a)+log(b)= log(a*b)  så:

log(4*x)=1

Og hvad så og hvad skal jeg så gøre??! 

Hjælpppp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Du har så, at

exp(log(4x))=exp(1) <=> 4x=e <=> x=e/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2013 af SpringE (Slettet)

Hej HejFolkens,

10^log(x)=x

Hvis log(a)=b, så er 10^log(a)=10^b <=> a=10^b

Håber det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af SpringE (Slettet)

Medmindre det er den naturlige logaritme (ln) - så brug Drunkmunkys svar..


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Funktionen log(x) betegner sædvanligvis 10-talslogaritmen.


Svar #5
14. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Jeg fatter det stadig ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Af ligningen

log(4x) = 1

følger så

10log(4x) = 101 , dvs

4x = 10 .

Løs nu denne ligning.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.