Matematik

Bestem differentialkvotient til funktion

15. november 2013 af yassincaceres (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man differentialkvotienten til følgende funktion uden brug af cas?

h(x) = 6 · √x

Resultatet er 3/√x, men hvordan kommer man frem til dette. Jeg ved hvordan man finder differentialkvotienten til √x alene, men ikke når der er en faktor foran. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

(k·f(x))' = k · f '(x)

hvor k er en konstant. Gang differentialkvotienten for √x med 6 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2013 af peter lind

Du skal bruge at (k*f(x))' = k*f'(x)


Svar #3
15. november 2013 af yassincaceres (Slettet)

Mange tak. Nu kom jeg også lige i tanke om, at jeg faktisk havde læst om konstantreglen tidligere.


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotient til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.