Matematik

Karakter gennemsnit for en klasse ?

16. november 2013 af Pjoke1977 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder og laver matematik og kommer til et sindsygt simpelt underspørgsmål som jeg er gået helt kold på.

Har en klasse med 25 elever deres karakter er følgende:

03 = 2,  00 = 8,  02 = 3,  4 = 2,  7 = 6,  10 = 3,  12 = 1

troede i første omgang den var simpel nok, jeg ganger jo bare ud og dividerer med 25.

Men den går jo ikke her, for i princippet kunne der jo være 1 million elever i klasse med en karakter på  00 og de ville alligevel  tælle med som 0 sådan som jeg gør det  jo.

Håber nogen forrstår hvad jeg mener her.

MVH

Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Du har ret i, at 1 million gange 0 stadig er 0.
Men så skulle der divideres med et større tal, fordi der ville være rigtigt mange elever i klassen (hvor der nu er 25).
DET ville gøre, at de rigtigt mange 0-tals elever trak gennemsnittet ned (eller op i det ekstreme tilfælde, at de andre havde lavere karakter).

Så du siger altså 03 + 03 + 00 + 00 + ... og dividerer summen, du er kommet frem til, med antallet af elever.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af Hansijensen (Slettet)

Husk på det normalt hedder -3 og ikke 03

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Hov ja, så det bør være (-03) + (-03) + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 2 + 2 + ... stadig delt med de 25 elever.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2013 af DinHjælper (Slettet)

Denne formelsamling fra UVM er rigtig god til at forklare, hvordan du kan løse dine opgaver. Se evt. på side 62. 

Held og lykke. :-)


Svar #5
16. november 2013 af Pjoke1977 (Slettet)

Tak for jeres hjælp, den med -3 havde jeg heldigvis fanget, og tak for godt link det er gemt på skrivebordet indtil det her er overstået om et par uger (-;

MVH

Anders


Skriv et svar til: Karakter gennemsnit for en klasse ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.