Fysik

Fysik:I

18. november 2013 af Jasonuni (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan hjælpe mig med opgave 2. er nemlig helt blank:/

Vedhæftet fil: AflOpgave5(1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af peter lind

Der må strømme lige meget vand gennem alle dele af røret. Vandgennemstrømningen er A*v, hvor A er arealet på det pågældende sted og v er hastigheden det pågældende sted


Svar #2
18. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

#1

jamen hvordan skal jeg vise  at væskens hastighed nederst i hovedrøret er dobbelt så stor som væskens hastighed øverst i hovedrøret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af peter lind

Brug at A*v er den samme begge steder


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

Hvad med opgave 2 spørgsml 2,3 og 4. Dem er jeg selv meget usikker på. Nogen der vil være søde at hjælpe? Hilsen stargirl5


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

 

#1

Du bruger formelen a1*v1=a2*v2

Hvis du issolerer for v2 står der a1/a2*v1=v2

Siden a1 er dobbelt så stor som a2 vil det sige at a1/a2=2

Derfor gælder der at v2=2v1


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af peter lind

Trykforskellen skyldes udelukken tyngdekraften på væsken.  Kraften på en væskesøjle med højde h er ρ*V hvor ρ er massefylden og V er rumfanget Tryk er kraften/arealet. Find deraf trykket i dybden h


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

 #6
 

er det spørgsmål 2,3 eller 4 i opgave 2 du refererer til nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2013 af peter lind

#7 Det kan bruges både på 2 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg har konkluderet fgl. om 2 og 3:

p = p0 + ρgh2

p1 + ½ρv12 = p2 + ½ρv22

Hvordan sammenholder man disse resultater, så man får det vedhæftede resultatet?


Svar #10
20. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

#9

kan du ikke vise hvordan du har gjort ? har det nemlig meget svært ved denne opgave:(


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2013 af kiaegeriis (Slettet)

Den er møg svær den her aflevering!!

I opgave 2 har jeg skrevet:

P_0 som øverst og P_1 som nederst.

P_1 = P_0+rho*g*h

Ud fra Bernoullis princip har jeg skrevet følgende:

P_1 = P+1/2rho*v^2 + rho*g*h 

P_0 har jeg skrevet sådan her om:

P+1/2rhov^2+rho*g*h=P_0+rho*g*h (så går rho*g*h ud med hinanden..)

Derefter:

P_0 = P+1/2rho*v^2

trykforskel:

deltaP = P_1-P_0

De to ligninger sættes ind:

deltaP = (P+1/2rhov^2+rho*g*h)-(P+1/2rho*v^2) (går ud med hinanden)

DeltaP = rho*g*h

Men aner ikke om det er rigtigt.. Men det giver da et udgangspunkt så du kan tænke videre. Jeg er stadig igang med den. Tror der er en del fejl i. F.eks. kan jeg ikke huske hvorfor jeg har skrevet P i hver af ligningerne.. HAr formegentlig tænkt at det var P_a :)

Har problemer med 3 og 4 :i


Svar #12
20. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

Tusind Tak, jeg prøver også med at løse den:) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. november 2013 af shafaifer (Slettet)

#11

I 3'eren brugte jeg Bernoullis theorem, som du selv har skrevet op.


Svar #14
21. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

#11

hvordan har du brugt Bernoullis Theorem?

kan du ikke vise hvordan du har gjort det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Du kan se hvordan jeg har benyttet den i svar 9


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Sidste delopgave vedhæftes nu.

Vedhæftet fil:Opgave 2 (Uge 47).png

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. november 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg har fået et hint om, at man i den sidste delopgave i Opgave 2 kan starte med at beregne ΔP, som findes ved:

ΔP = P1 - P0

Herfra er jeg meget usikker på, hvad man skal. V2, som er hastigheden i den nederste del af hovedrøret skal isoleres...


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2013 af peter lind

Bernoullis ligning for ukomprimerbare væsker siger

v2/2 + gz+P/ρ er konstant, v er hastigheden g er tyngdeaccellerationen, z er højden over et referencepunkt,  P er trykket og ρ er massefylden af væsken.

Brug dette på de 2 steder samt at den ene hastighed er dobbelt så stor som den anden. Det giver en ligning til bestemmelse af v


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. november 2013 af shafaifer (Slettet)

#18

Mange tak for denne, Peter, 

Er det en rigtig måde jeg har fortsået det på, hvis jeg skriver:

v12/2 + gz1+P1/ρ = v22/2 + gz2+P2

v12/2 + gz+P1/ρ = v22/2 + gz+p0 + ρgh2

(Bemærk, at jeg har udskiftet P2 med p0 + ρgh2, da det var det jeg kom frem til i delopgave 2. 

?

Her isoleres v2, da det er hastigheden i den nederste del af hovedrøret, og så burde man få kvadratrodsresultatet, ikke?. Eller er erstatningen: p0 + ρgh2 på ingen måder nødvendigt?


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. november 2013 af peter lind

Det er ligegyldigt om du bruger det ene eller andet indeks. I den første formel er der nok oplysninger til at finde v. Du bruger vist nok Bernouilles ligning for gasser og det er aldeles irrelevant for opgaven


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.