Matematik

areal af M

19. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

jeg sidder med opgave 12 fra det her sæt: http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

Jeg skal beregne opgave a. Er det rigtig at jeg skal finde grænserne ved at løse ligningen 0 = 4 - ((x^2) / (4))?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Svar #2
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

I forhold til opgave b. Så har jeg vel at rektanglets bredde er f(x)? Hvordan skal jeg skrive længden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Længden er jo 2x .


Svar #4
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Når ja, så A=2x*f(x), ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kommer an på, hvad du mener med A .


Svar #6
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arealet af det område man skal bestemme et udtryk for? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er dit svar i #4 ikke korrekt.


Svar #8
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Er det så i stedet A = 2x * 4 - ((x^2) / (4)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Læs opgavens spørgsmål ordentligt.


Svar #10
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Er det skraverede område arealet omkring rektanglet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det skraverede område er det skraverede område, dvs. det farvede område.


Svar #12
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så er A = 21.3 - 2x*f(x), ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke helt korrekt. Skriv det eksakt, ikke som tilnærmede decimaltal.


Svar #14
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Sådan her:

-44 (((4-(x^2) / (4))) dx - 2x * f(x)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej. Jeg mente, at du skulle benytte den eksakte værdi 64/3 for arealet af M; 21,3 er kun en tilnærmet værdi.


Svar #16
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, okay :)


Svar #17
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så, altså,

(64/3) - 2x * f(x) det er udtrykket for arealet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Her skal du jo så indsætte funktionens forskrift


Svar #19
19. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Heheh hold da op. Det tog sin i tid. Så det helt korrekte udtryk er 

A = (64/3) - 2x * (4-((x^2) / (4)))?


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det kan du jo reducere lidt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.