Matematik

Forklar hvorfor 2 er nulpunkt i polynomiet

20. november 2013 af Miks9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave denne opgave, men kan hverken finde noget om det i min lærebog og har heller ikke hørt om det før. Så hvis der er en der kunne hjælpe, ville det da være lækkert!

Vis, at 2 er nulpunkt i polynomiet f(x)=x^3 - 4x^2 - 4x + 16. 

Hvordan gør jeg dette? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2013 af SuneChr

Indsæt 2 i stedet for x.
Giver polynomiet herved værdien 0, er roden x = 2 korrekt.
Du løser med andre ord ligningen
f (2)  =  0


Svar #2
20. november 2013 af Miks9 (Slettet)

Mange tak for det! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

f(2) = 0

er ikke en ligning, der kan løses, men et udsagn, hvis sandhedsværdi man skal undersøge i opgaven. Hvis udsagnet er sandt, er 2 en rod i ligningen f(x) = 0 , ellers ikke.


Skriv et svar til: Forklar hvorfor 2 er nulpunkt i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.