Matematik

Bestem differentialkvotienten h '(x) for funktionen h

20. november 2013 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har brug for hjælp med denne opgave:

Jeg skal bestemmme ved hjælp af regnereglerne, differentialkvotienten  h '(x)  for funktionen  h  med forskriften:

1)       h(x) = 5x^6 + 3x^5 – 8x^4 – 7x^3 + 9x^2 – 4x + 2

som jeg har fået til at blive 30x^5 + 15x^4 - 32x^3 - 21x^2 + 18x -4, er det rigtigt?

2)      h(x) = (2x^3 – 5)×(x^2 + x – 4) 

3)      h(x) = 4x (brøkstreg) x^2 + 1

HJÆLP!!! PÅ FORHÅND TAK! 

HAR LIGE RETTET NOGLE TAL, HAVDE SKREVET FORKERT FØR. DET ER RETTET NU :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Ja, det er korrekt differentieret.

2) Benyt reglen for differentiation af et produkt.

3) Benyt reglen for differentiation af en kvotient.


Svar #2
20. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Tak, er glad for at du skrev hvilken regel jeg skulle bruge, i stedet for bare løsningen! :)


Svar #3
20. november 2013 af Peter19952 (Slettet)

Hej jeg har prøvet og prøvet, men kan simpelthen ikke finde svaret.. er usikker på mine mellemregninger.. 


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten h '(x) for funktionen h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.