Tysk

Hjælp til rettelse af grammatik

23. november 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

jeg håber, at I/du vil hjælpe med at foreklare med forslag til, hvordan jeg kan gøre det bedre. På forhånd tak

1)während er wartet darauf, Lehrer zu sein---> Mens han venter på at blive læge. Har jeg brugt det rigtige biord, altså "darauf" i denne sammenhæng?

2) Sie sagte/erzählte ihm, dass er eine schöner Lehrer wäre--> Hun fortalte ham, at han var en flot lærer. Skal man bruge sagte eller erzählte i denne sammenhæng? Og er det korrekt, at jeg skal bruge konjunktiv, når der er tale om indirekte tale?

3) weil sie den Lehrer wie eine Drohung für ihre Karriere sah.---> en trussel for sin karriere...Har jeg brugt det rigtige forholdsord, altså "für" ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af 123434 (Slettet)

Lehrer=lærer

Arzt=læge


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af Froberger (Slettet)

1.) "darauf" er fint. Verbet skal dog stå til sidst i (bi)sætningen. "blive" = "werden" ---> "während er darauf wartet, Lehrer (Arzt?) zu werden".

2.) Hvis hun siger det til læreren selv, kan du kun bruge "sagte". Hvis hun fortæller det til en anden, kan du både bruge "sagte" og "erzählte". -- Det er ikke tvingende nødvendigt at sætte verbet i konjunktiv her (du kan også bare bruge indikativformen "ist"), men det er flottest. Du kan både bruge "wäre" (konjunktiv II = præteritum konjunktiv) og "sei" (konjunktiv I = præsens konjunktiv). "Sei" er bedst.

3.) Ja, "für" er den rigtige præposition. ---> "weil sie den Lehrer als Bedrohung für ihre Karriere sah"


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.