Fysik

Strømstyrke!

24. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

En brødrister til brug i alm husinstallation (230V) omsætter elektrisk energi med effekten 800W.

1. hvad er strømstyrken gennem den?

2. Hvilken resistance svarer den til i tændt tilstand?

Brødrister tilsluttes ved en fejl direkten vekselspændingen (400V)

3. Hviken effekt har brødristeren forudsat resistansen er uændret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

…metoden til løsning af disse spørgsmål fik du i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1412571
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1412568
 

3)
   brug evt.
                      P = U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal jo benytte de samme relationer som i din anden opgave

1) P = U·I  , hvoraf man beregner I

2) benyt U = R·I, hvoraf R isoleres.

3) Beregn den nye værdi af I og beregn så effekten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af hesch (Slettet)

P = 800W  og  U = 230V

P = U * I  og  I = U / R     =>

P = U2 / R       =>

R = U2 / P = 2302 / 800 W

Spørgsmål 3):

De 230V er spændingen mellem en fase og nullederen, ( kaldes fasespændingen ).

De 400V er spændingen mellem to fase, ( kaldes hovedspændingen eller yderspændingen ).

Teoretisk er yderspænding = √3 * fasespænding = 398,4 V,  men pyt: Du benytter blot:

P = U2 / R = 4002 / 2302 * 800 W      ( teoretisk = 3 * 800W )


Skriv et svar til: Strømstyrke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.